Zimem Defteri; Bugünkü adıyla veresiye defteri, alınan bir malın satıcı tarafından not edilerek alıcının ileriye dönük borçlandırılmasını ifade ediyor.
Alan elin veren eli bilmediği, hayırda yarışmanın, yardımlaşmanın zarif usûlü Zimem Defteri; MÜSİAD üyeleri tarafından yaşatılıyor.
Osmanlı’da varlıklı kişiler, içinde yazılı olan tüm borçları ödeyerek zimem defterlerini satın alırdı. Zimem Defteri uygulaması, MÜSİAD’ın 5’inci Genel Başkanı Nail Olpak’ın girişimleri ve üyelerimizin teveccühüyle yeniden başlatılmıştır. Yalnızca Ramazan Ayı’na özel bir olarak başlayan Zimem Defteri uygulaması, MÜSİAD 6'ıncı dönem Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’ın üyelerimize ve varlıklı kişilere, bu kıymetli geleneği yılın 12 ayı boyunca sürdürmeleri yönündeki çağrısıyla, bir aya özel olmaktan çıkarılmıştır.
Uygulamayı özel kılan noktalardan biri, “sağ elin verdiğini sol el görmeyecek” hadisine sadakatle, borçlu ile borcu ödeyen kişinin birbirlerini görmemeleri, bilmemeleri oluyor. Günümüzde bu güzel geleneğin devamlılığına katkı sunarak, var olan ihtiyacın idrakine makes olmak, MÜSİAD olarak bizleri gururlandırmanın ötesinde, yardımlaşma ruhunun yaşatılması bakımından umudumuzu güçlendirmektedir.
Bugünkü adıyla veresiye defteri, alınan bir malın satıcı tarafından not edilerek alıcının ileriye dönük borçlandırılmasını ifade ediyor. Alan elin veren eli bilmediği, hayırda yarışmanın, yardımlaşmanın zarif usûlü Zimem Defteri; MÜSİAD üyeleri tarafından yaşatılıyor.
PDF OLARAK İNDİRYaklaşık 2.000.000 kişiye istihdam sağlayan
Üyelerin sorunlarını, görüş ve önerilerini kamu kurumlarına ileten
Toplamda 179 nokta ile hizmet veren bir sermaye platformudur.